(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft maandag het advies voor Avantium verlaagd van Houden naar Reduceren, met een koersdoel van 6,70 euro.

De vertraging die Avantium oploopt bij Synvia van 2 tot 3 jaar heeft “een enorme impact” op de waardering van Avantium. De analisten wezen er daarbij op dat de waarschuwing relatief kort na de beursgang komt, en ook nog eens voor een lange periode. “Dat rechtvaardigt een hogere risico-opslag”, aldus het beurshuis, dat er overigens niet op rekent dat er nieuwe funding nodig zal zijn. Volgens Kepler Cheuvreux is er voldoende geld voor de komende vier jaar en is er ook nog eens toegang tot subsidies.

Het aandeel Avantium daalde maandag 4,7 procent naar 7,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.