(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het koersdoel voor Altice verlaagd van 7,50 naar 2,50 euro met een ongewijzigd Reduceren advies.

De analisten van Kepler Cheuvreux noemden de resultaten van Altice in het eerste kwartaal van dit jaar sterk, maar denken niet dat deze duurzaam zijn en willen dan ook niet spreken van een turnaround. “Frankrijk zal vermoedelijk erg concurrerend blijven, met drie spelers die vechten om volumes, terwijl de Franse zakelijke markt en Altice International verslechteren.”

Wel denken de marktvorsers dat de EBITDA in 2019 kan stabiliseren, maar een positieve vrije kasstroom zal er tot 2021 niet zijn, denken zij. Daardoor blijft de schuldgraad hoog en Altice erg kwetsbaar als de rentes stijgen, aldus de analisten.

Mocht het in Frankrijk tot een consolidatie komen, wat Kepler Cheuvreux overigens op korte termijn niet ziet gebeuren, dan kunnen de aandelen Altice met 55 procent stijgen. Wel waarschuwden de analisten dat Altice zonder de Franse activiteiten “zeker in financiële moeilijkheden” raakt.

Het aandeel Altice noteerde vrijdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 3,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.