Kepler Cheuvreux vervangt naar aanleiding van het besluit van de Britten om de Europese Unie te verlaten op zijn lijst met favoriete aandelen van Europese banken ING in voor ABN AMRO.

Analist Benoit Petrarque verwacht dat het aandeel meer kans maakt om het beter te doen dan de rest van de sector, omdat dat aandeel defensiever is en meer op de Nederlandse thuismarkt gericht.

Beleggers zullen een voorkeur hebben voor minder complexe bedrijfsmodellen en kiezen voor de relatieve veiligheid van de dividenduitkering van ABN AMRO, verwacht Kepler Cheuvreux.

Het analistenhuis had op 14 juni al aangegeven te verwachten dat ABN AMRO beter zou presteren dan ING in geval van een ‘Brexit’.

Beleggers zullen banken met een focus op de kapitaalmarkten en vermogensbeheer mijden, stelde de analist, omdat lagere koersen op de aandelenmarkten de fee-inkomsten van deze onderdelen onder druk kunnen zetten.

Op termijn zullen ook op Nederland gerichte banken zoals ABN AMRO last krijgen van een Brexit, omdat de Nederlandse economie sterke banden heeft met de Britse.

De Franse bank Société Générale. dat ook sterke banden met Londen heeft, wordt op de favorietenlijst ingeruild voor het meer solide Partners Group. Het Italiaanse Intesa Sanpaolo is de derde bank op deze lijst.

Het Spaanse Sabadell wordt op de lijst met minst favoriete aandelen gezet, na een recente Britse overname. De andere twee minst favoriete bankenaandelen van Kepler Cheuvreux zijn BNP Paribas en EFG.

Kepler Cheuvreux heeft een koopadvies op ABN AMRO met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel staat vrijdag ruim 8,0 procent lager op 17,00 euro.

ING heeft ook een koopadvies bij een koersdoel van 12,50 euro. Het aandeel verloor vrijdag bijna 15,0 procent op 9,35 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.