(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux is donderdag begonnen met het volgen van Coca Cola European Partners met een koopadvies en een koersdoel van 41,00 euro.

Analist Richard Withagen voorziet een lage, maar positieve volumegroei voor Coca Cola EP, nadat er in de afgelopen jaren nog sprake was van krimpende volumes. Hoewel er op de lange termijn een risico bestaat dat frisdranken te maken krijgen met strengere wetgeving, is het risico voor de korte termijn beperkt volgens de analist.

Withagen denkt daarnaast dat de bottelaar meer synergievoordelen kan realiseren dan de 315 miljoen tot 340 miljoen euro tot en met 2019 die het nu verwacht. Volgens de marktvorser is Coca Cola EP te conservatief en de analist mikt zelf op 580 miljoen euro, waarvan 455 miljoen euro naar het bedrijfsresultaat (EBIT) door zal sijpelen.

Kepler Cheuvreux is verder te spreken over de winstgeneratie van Coca Cola EP en rekent op vier jaar van dubbelcijferige groei van de winst per aandeel. Desondanks is het aandeel 20 tot 25 procent goedkoper dan Europese bedrijven die in vergelijkbare sectoren actief zijn, benadrukte Withagen.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Coca Cola European Partners donderdagmiddag onveranderd op 34,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.