(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het advies voor ForFarmers verhoogd van Houden naar Kopen met een ongewijzigd koersdoel van 9,00 euro.

Analisten van Kepler zien de waarschuwing van de veevoerspecialist voor de eerste zes maanden van dit jaar, vanwege ongunstige grondstoffenposities, als een uitzonderlijke gebeurtenis.

Dit betekent een flinke daling van de EBITDA in heel 2019, met een normalisering in de tweede helft van het jaar. Het risicoprofiel van ForFarmers verslechtert vermoedelijk niet, omdat een herhaling van de ongunstige ontwikkelingen volgens de marktvorsers onwaarschijnlijk is, vanwege de samenloop van omstandigheden. Maar een verslechtering is ook niet volledig uit te sluiten, waarschuwden de marktvorsers.

Het aandeel noteert 40 procent lager sinds Kepler het advies voor ForFarmers verlaagde naar Houden. Als gevolg is het aandeel weer aantrekkelijk geworden in de ogen van de analisten.

Het aandeel ForFarmers steeg vrijdag 0,8 procent tot 7,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.