Analisten rekenen op onderkant outlook 2024.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het derde kwartaal een iets hogere omzet geboekt dankzij de divisie Performance Coatings, maar zag de winst nog wel altijd onder druk staan door de moeilijke marktomstandigheden. Dit bleek uit de consensusverwachting van analisten, samengesteld door Visible Alpha, die het verf- en coatingsbedrijf op de eigen website vermeldt.

De consensusverwachting gaat uit van een lichte stijging van de omzet van 2,74 miljard naar 2,76 miljard euro, terwijl de aangepaste EBITDA licht daalde van 414 miljoen naar 404 miljoen euro.

De divisie Decorative Paints zou goed zijn voor een nagenoeg stabiele omzet van 1,11 miljard en een aangepaste EBITDA van 182 miljoen euro.

De divisie Performance coatings wordt ingeschat op een omzetstijging van 1,62 miljard naar 1,65 miljard euro en een aangepaste EBIT van 243 miljoen euro.

Outlook

In 2024 rekent AkzoNobel op een aangepaste EBITDA die aan de onderkant van de bandbreedte 1,50 tot 1,65 miljard euro uitkomt.

De analistenconsensus gaat uit van 1,50 miljard euro, op een omzet van bijna 10,8 miljard euro.

Voor de middellange termijn streeft AkzoNobel ernaar de winstgevendheid te laten stijgen door een gecorrigeerde EBITDA-marge van meer dan 16 procent te realiseren en een rendement op investeringen tussen 16 en 19 procent, “ondersteund door autonome groei en industriële uitmuntendheid”, stelde het bedrijf eind juli bij de halfjaarcijfers.

AkzoNobel kondigde eerder deze maand een ontslagronde aan en strategische opties te overwegen voor de decoratieve verftak in Azië, wat een positieve reactie opleverde van ING. Analist Stijn Demeester voorziet voldoende belangstelling voor deze activiteiten in Zuid-Azië. AkzoNobel zou vooral de zeer winstgevende Indiase activiteiten nader bekijken, waar de markt rijp zou zijn voor een consolidatie. Behalve verkoop wordt ook gekeken naar samenwerkingen.  

UBS verlaagde in aanloop naar de kwartaalcijfers van woensdag het koersdoel van 78,00 naar 72,00 euro, omdat er nog geen volumegroei in de chemiesector wordt voorzien in de tweede helft van het jaar en in de eerste helft van 2025.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.