In navolging van de eerstekwartaalresultaten van Air France-KLM vorige week, heeft Morgan Stanley zijn koersdoel op het aandeel verlaagd van 9,50 naar 8,60 euro. Dit schreef de Amerikaanse zakenbank maandag in een analistenrapport.

De verlaging van het koersdoel is het gevolg van  hogere pensioenlasten, die in het eerste kwartaal stegen tot 1,1 miljard euro, aldus de analisten, die wel vasthouden aan hun Gelijk Gewogen advies.

Over de resultaten zeiden de marktvorsers maandag dat de omzet per beschikbare stoel per kilometer (RASK) in het eerste kwartaal beter was dan verwacht, waardoor het operationeel verlies werd teruggedrongen tot 99 miljoen euro.

Op basis hiervan hebben de analisten hun verwachtingen bijgesteld, om de verwachte groei van de RASK in 2016, de met 1 procent gedaalde kosten per eenheid, en de hedging posities en guidance voor de brandstofkosten te reflecteren. Dit resulteert in een opwaartse bijstelling van de verwachtingen voor het operationeel resultaat (EBIT) van rond de 4 procent gemiddeld in 2016, 2017 en 2018. Verder betekenen de lagere netto rentelasten en hogere overige opbrengsten een grotere positieve impact op de verwachte winst per aandeel, aldus Morgan Stanley.
Het aandeel noteerde op een groen Damrak rond het middaguur 1,4 procent hoger op 7,30 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.