(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Basic-Fit verlaagd van 21,50 euro naar 20,50 euro, met handhaving van het koopadvies. Dit blijkt uit een dinsdag gepubliceerd analistenrapport.

De analisten noemen de recente zwakte van het aandeel Basic-Fit een aantrekkelijk instapmoment. Sinds eind september is het aandeel 14 procent achtergebleven bij de Midkap-index, terwijl het sinds de beursgang nog gelijke tred heeft gehouden.

De koerszwakte, die gepaard ging met zeer beperkte volumes, komt volgens Berenberg doordat er aandelen boven de markt hangen die nog moet worden verkocht, en in mindere mate door een zwakkere omzetgroei in het derde kwartaal als gevolg van het mooie weer in september.

De analisten zien een mogelijkheid dat 3i, dat nog 28 procent van de aandelen heeft, in de komende maanden een blok aandelen zal plaatsen, nu de lock-up-periode in december is afgelopen.

Berenberg blijft positief over het feit dat Basic-Fit binnen een decennium de onbetwiste marktleider in fitnessclubs is geworden in Nederland en België, met een marktaandeel van meer dan 50 procent, en verwacht dat dit succesverhaal op de middellange termijn kan worden herhaald in Frankrijk en Spanje, waar nog weinig budget-fitnessclubs voet aan de grond hebben gekregen. Daarom rekent de bank op een omzetgroei van 22 procent per jaar in de periode 2016-2019.

De taxaties voor de winst per aandeel in 2017 en 2018 gaan  omlaag met 4 tot 5 procent in verband met hogere verwachte investeringen, na de sneller dan verwachte uitrol van fitnessclubs, met hogere gemiddelde investering per club en 6 miljoen euro aan extra investeringen om 12 clubs uit te breiden in 2016.

Het aandeel Basic-Fit sloot maandag 1,0 procent op 15,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.