(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft het bedrijfsresultaat in lijn met de verwachtingen zien uitkomen, omdat een hogere omzet gepaard ging met dito kosten. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING vrijdag.

De nettowinst schoot 7 procent tekort op de raming van Ploegh. De analist schreef dit vooral toe aan hogere financieringskosten.

Wel merkte Euronext op dat het de operationele kosten in 2019 met maximaal een enkelvoudig cijfer wil laten stijgen. Daarmee ligt de kostenindicatie volgens ING hoger dan de consensus. Hierdoor kunnen de consensusverwachtingen voor de EBITDA voor 2019 met mogelijk 3 tot 4 procent omlaag.

Voor nieuwe doelstellingen voor de middellange termijn is het wachten tot de tweede jaarhelft, wat volgens ING gezien het bod op de Noorse beurs ook wel logisch is.

ING heeft een koopadvies op Euronext met een koersdoel van 64,00 euro. Het aandeel noteerde ruim een half uur na aanvang van de beurshandel krap een procent lager op 53,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.