(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in de eerste drie maanden van 2018 vermoedelijk conform verwachting van de Veldhovense toeleverancier zelf gepresteerd. Dit denken analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux sprak in aanloop naar de kwartaalcijfers van positieve marktomstandigheden. Dat bekent dat ASML, net als later deze week ASM International, volgens Olofsen in lijn met de guidance zal rapporteren.

Ook analisten van Baader Helvea zijn optimistisch gestemd. “Wij verwachten dat de omstandigheden voor orders voor machines voor halfgeleiders, inclusief de lithography van ASML, erg gezond zijn gebleven gedurende het eerste kwartaal.”

Kepler Cheuvreux heeft een koopaanbeveling met een koersdoel van 160,00 euro voor ASML. Baader Helvea hanteert een Houden advies met een koersdoel van 161,00 euro.

Consensus

ASML zei medio januari, bij de presentatie van de jaarcijfers, voor het eerste kwartaal van 2018 te rekenen op een omzet van ongeveer 2,2 miljard euro met een brutomarge tussen de 47 en 48 procent. Baader Helvea denkt dat EUV 150 miljoen euro bijdroeg aan deze omzet en dat 4 systemen werden verstuurd aan klanten. Deutsche Bank, dat een Houden advies op ASML heeft, mikt op 160 miljoen euro aan omzet uit EUV.

In het vierde kwartaal van vorig jaar kwam ASML uit op een omzet van 2.561 miljoen, bij een marge van 45,2 procent.

Voor heel 2018 mikken de analisten van Baader Helvea op 22 systemen, waarvan er 18 bijdragen aan de omzet.

Jaarverwachting

“Voor 2018 verwachten we een aanhoudende solide groei van de omzet en winst”, zei CEO Peter Wennink bij de jaarcijfers. Hij liet zich daarbij positief uit over de progressie met EUV en de vraag vanuit China.

ASML wil uiterlijk in 2020 een omzet van 10 miljard euro realiseren, of 11 miljard euro gerekend inclusief de overname van HMI. Belangrijk om deze doelstelling te halen, is het succes van de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet.

ASML komt woensdag voorbeurs met cijfers. Maandagmiddag handelde het aandeel 0,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties