(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het tweede kwartaal van 2017 redelijk in lijn met de verwachting gepresteerd, waarbij vooral de resultaten in Noord-Amerika een sterke verbetering lieten zien. Dit stelde analist Marcel Achterberg van Degroof Petercam maandag in reactie op de kwartaalcijfers tegenover ABM Financial News. 

In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van 4.294 miljoen euro. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 4.372 miljoen euro. De vergelijkbare omzetgroei kwam uit op 4 procent, terwijl er door de markt werd gerekend op een groei van 4,1 procent. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) steeg daarnaast van 383 miljoen naar 439 miljoen euro, waar de consensus ook op 439 miljoen euro lag. 

Volgens Achterberg waren er geen grote verrassingen te vinden in de kwartaalcijfers, die “redelijk” in lijn waren met de verwachtingen. Als gevolg lijkt Philips op schema te zitten om de gestelde doelstellingen voor dit jaar te realiseren, aldus de analist.

De marktvorser van Degroof Petercam bleek vooral te spreken over de resultaten van het bedrijf in de Verenigde Staten, waar er een ordergroei van 8 procent werd gerealiseerd. In het licht van de huidige onzekerheden, waaronder de mogelijke hervorming van het gezondheidsstelsel, was er volgens Achterberg sprake van een “sterk herstel”. 

De analist merkte verder op dat er veel eenmalige kosten zijn verwerkt in de cijfers van Philips, waardoor het totaalbeeld ietwat wordt verstoord. “Onderliggend presteert het bedrijf goed”, concludeerde Achterberg evenwel.

De kwartaalcijfers van Philips waren voor de analist geen reden om het Houden advies van Degroof Petercam te wijzigen. 

Op een vlak Damrak koerste het aandeel Philips maandag kort na opening van de beurzen 2,3 procent hoger op 31,69 euro.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.