(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het vierde kwartaal van 2016 conform verwachting gepresteerd, waarbij de nettoschuld evenwel lager uitviel dan voorzien. Dit stelden analisten van ING woensdag in reactie op de resultaten van de producent van elektromagneten. 

Over het afgelopen kwartaal realiseerde Kendrion een 3 procent hogere omzet van krap 108 miljoen euro op een winst van 4,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITA) kwam uit op 6,9 miljoen euro, hetgeen 188 procent hoger was op jaarbasis. 

ING hield vooraf rekening met een omzet van iets meer dan 108 miljoen en een EBITA van 7,0 miljoen euro. Wel merkte de marktvorsers van de bank op dat de nettoschuld met 54 miljoen euro lager uitviel dan de 67 miljoen euro die ING vooraf raamde. 

De totale herstructureringskosten lagen met 5,7 miljoen euro “ietwat” hoger dan de update in het derde kwartaal van 2016, maar daar stonden wel hogere jaarlijkse besparingen van 7 miljoen euro tegenover, zo merkten de analisten op.  

Kendrion hield vanochtend vast aan de verwachtingen voor de middellange tot langere termijn van een gemiddelde autonome omzetgroei van 5 procent per jaar. “Maar het meest belangrijke is dat het bedrijf blijft mikken op een EBITA-marge van 10 procent aan het eind 2018”, aldus ING. 

ING handhaafde het koopadvies voor Kendrion met een ongewijzigd koersdoel van 30,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel woensdagochtend 1,2 procent hoger op 27,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.