(ABM FN-Dow Jones) Arcadis zal donderdag naar verwachting lagere resultaten over het tweede kwartaal publiceren. Dit bleek uit een vooruitblik door ING.

Het is de eerste keer dat de nieuwe CEO Peter Oosterveer resultaten zal bekendmaken. Oosterveer, die operationeel directeur was bij het Amerikaanse bouwbedrijf Fluor, werd in mei aangesteld als topman. Hij verving Neil McArthur, die eind vorig jaar het veld moest ruimen nadat resultaten kwartaal op kwartaal verslechterden.

Analist Tijs Hollestelle van ING verwacht niet dat het tij al gekeerd zal zijn voor het internationale advies- en ingenieursconcern, maar de marktvorser rekent wel op een positieve koersreactie als zou blijken dat de autonome omzetdaling in de Amerikaanse milieumarkten tot een einde is gekomen en klanten in het Midden-Oosten weer hun rekeningen op tijd betalen. Dit zijn twee belangrijke pijnpunten die op de resultaten drukken, net als zwakke prestaties van Arcadis in Brazilië.

Hollestelle wil graag van de nieuwe topman horen waar zijn prioriteiten en focus liggen en wat de outlook is.

Wat betreft de omzet rekent de analist op een daling van 3 procent op jaarbasis tot 809 miljoen euro. Het operationele bedrijfsresultaat daalde vermoedelijk met 6 procent en de netto operationele winst bleef volgens ING ruwweg gelijk op 25 miljoen euro.

Arcadis maakt donderdag voorbeurs de cijfers bekend.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Arcadis woensdagmiddag 0,1 procent lager op 15,27 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.