(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de divisie Marine van Fugro goed heeft gepresteerd in termen van omzetgroei en EBIT, stelde Land en Seabed teleur. Dit zei analist Martijn den Drijver van NIBC in reactie op de resultaten van de bodemonderzoeker.

Den Drijver spreekt van een marginaal positieve EBIT-marge in 2018, hoewel deze ruim onder zijn verwachting en de consensusschattingen is als gevolg van de lager dan verwachte winstgevendheid bij Land en projectuitvoering bij Seabed, “wat resulteerde in een materieel EBIT-verlies voor de divisie, waar wij een positieve bijdrage verwachtten”, aldus Den Drijver.

De EBIT-marge, exclusief eenmalige items, bedroeg in 2018 0,8 procent, in vergelijking met een negatieve marge van 2,1 procent in 2017.

De analist spreekt van een solide orderinstroom in het vierde kwartaal, terwijl het concern in 2019 verdere margeverbeteringen voorziet, evenals een positieve kasstroom na investeringen.

De analist zei zijn koersdoel van 20,00 euro en koopadvies na de analistencall opnieuw te bekijken. Het aandeel Fugro noteerde maandag na opening van de beurs 2,9 procent hoger op 10,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.