(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft vermoedelijk een lastig eerste kwartaal van 2020 achter de rug. Dit blijkt uit de analistenconsensus die het staalbedrijf publiceerde.

Gemiddeld rekenen 18 analisten die bijdroegen aan de voorspelling voor het eerste kwartaal op een EBITDA van 867 miljoen dollar.

In het vierde kwartaal van 2019 lag het bedrijfsresultaat van ArcelorMittal nog op 925 miljoen dollar en in het eerste kwartaal in 2019 was dit zelfs 1.652 miljoen dollar.

Outlook en financiering

ArcelorMittal moest aan het einde van het eerste kwartaal de productie terugschroeven omdat de industriële activiteit in alle regio’s waar het bedrijf actief is aanzienlijk was gedaald als gevolg van de corona-uitbraak.

Om de gevolgen van de bestaande en mogelijk nog door te voeren beperkingen op te vangen, trof ArcelorMittal maatregelen die de kaspositie van het bedrijf moeten beschermen en de bedrijfskosten in lijn moeten brengen met de lagere productie, zei het staalbedrijf eind maart.

Dit betekent dat het bedrijf ook gebruik maakt van de coronanoodfondsen die verschillende overheden ter beschikking hebben gesteld.

Verder heeft ArcelorMittal toezeggingen ontvangen voor een nieuwe kredietfaciliteit ter waarde van 3 miljard dollar, meldde het bedrijf medio april. ArcelorMittal zei toen ook geen directe noodzaak te hebben om het krediet op te nemen, maar dat dit wel aanvullende financiële flexibiliteit biedt “onder de huidige uitzonderlijke omstandigheden”.

ArcelorMittal zal bij de kwartaalupdate donderdag mogelijk een update verschaffen over de kasbehoefte.

De Zwitserse bank UBS meent dat de balans van het bedrijf robuust is en een claimemissie onwaarschijnlijk is, gezien de nettoschuld op het laagste niveau in de geschiedenis van het bedrijf staat. De liquiditeit is goed, er hoeft maar beperkt te worden geherfinancierd en de convenanten bieden nog voldoende ruimte, aldus UBS.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.