(ABM FN-Dow Jones) Intertrust heeft in het derde kwartaal van 2018 de omzet licht zien stijgen, maar de winstgevendheid vermoedelijk juist zien dalen. Dit denken analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Voor het derde kwartaal mikken analisten gemiddeld op een omzet van 121,9 miljoen euro. Dat zou gepaard gaan met een onderliggende groei op jaarbasis van 3,4 procent. Vorig jaar werd er in dezelfde periode nog een omzet van 118,1 miljoen euro geboekt, met een onderliggende groei van 6,7 procent.

De aangepaste EBITA komt vermoedelijk uit op 45,6 miljoen euro met een bijhorende marge van 37,4 procent. Vorig jaar waren deze cijfers nog respectievelijk 46,3 miljoen euro en 39,2 procent.

Verder voorzien de analisten een aangepaste nettowinst van 35,0 miljoen euro, tegenover 36,5 miljoen euro in het derde kwartaal vorig jaar.

Intertrust verwacht dit jaar een onderliggende groei van tenminste 3 procent met een aangepaste EBITA-marge van minimaal 37 procent, zo maakte het bedrijf in augustus bij de presentatie van de halfjaarcijfers bekend. De investeringen zullen ook dit jaar op ongeveer 2 procent van de omzet liggen.

Het trustkantoor voorziet verder dat de onderliggende groei in de periode 2019 tot 2021 3 tot 5 procent zal bedragen. De EBITA-marge zal naar verwachting in 2021 meer dan 38 procent zijn, tegen tenminste 36 procent in 2019.

ABN AMRO schat de krimp van de Nederlandse markt in op 1 tot 3 procent voor 2018 tot en met 2021, terwijl de prestaties van Intertrust in het eerst halfjaar stabiel bleven. Hieruit valt volgens de analisten te concluderen dat het marktaandeel van Intertrust in de lift zit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.