(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het tweede kwartaal van 2020 een lichte terugval van de resultaten gezien. Dit blijkt uit een analistenconsensus die het telecombedrijf publiceerde.

Analisten mikken voor het tweede kwartaal op een omzet van 1.290 miljoen euro. De aangepaste EBITDA na leases wordt ingeschat op 576 miljoen euro en de nettowinst op 126 miljoen euro. Een jaar eerder boekte KPN nog een aangepaste omzet van 1.359 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 594 en een nettowinst van 128 miljoen euro.

In het eerste kwartaal van 2020 lag de omzet op 1.329 miljoen euro en de aangepaste EBITDA na leases op 575 miljoen euro.

ING zegt iets terughoudender te zijn dan de consensus, vooral als het gaat om de impact van de coronacrisis op de zakelijke activiteiten van KPN, maar ook door de beperkte vertraging van de kostenbesparingen. “We verwachten dat de coronacrisis een materiële impact heeft gehad op IT-diensten en op de internationale omzetten uit mobiele abonnementen”, aldus analist David Vagman van ING. Daar komt nog druk vanwege de strategische transitie naar het KPN Een platform en de concurrentie op de mobiele markt bovenop.  

ING mikt op een omzet van 1.276 miljoen euro, hetgeen 1 procent onder de consensus is. Daarbij zal de consumententak de omzet met 3 procent hebben zien teruglopen en de zakelijke tak 13 procent, aldus ING. Het EBITDA-resultaat na leases kan volgens ING uitkomen op 562 miljoen euro, hetgeen 3 procent onder de verwachting van de consensus ligt.

De vrije kasstroom zonder het dividend van Telefonica Deutschland bedroeg volgens de consensus 167 miljoen euro tegen 147 miljoen euro een jaar eerder.

Outlook

KPN heeft ondanks de coronacrisis de outlook voor dit jaar niet ingetrokken. Dit betekent dat het telecombedrijf onverminderd mikt op een stabiele tot kleine groei van de aangepaste EBITDA na leases en een groei van de vrije kasstroom van minstens 5 procent.

KPN mikt voor dit jaar op een dividend van 13 cent per aandeel tegen 12,5 cent over 2019. KPN liet eerder weten het dividend in de komende jaren te willen laten stijgen. De investeringen voor 2020 begroot het telecombedrijf op 1,1 miljard euro, net als in het afgelopen jaar.

Voor de periode 2019 tot en met 2021 mikt KPN op een autonome groei van de aangepaste EBITDA.

Wel stelde KPN bij publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal in april dat het nog te vroeg is om de totale impact van de coronacrisis in te schatten voor de rest van het jaar. Als gevolg sluit ING niet uit dat KPN de outlook voor 2020 alsnog gaat aanpassen. Desondanks gaan de consensus en ING er nog steeds vanuit dat het telecombedrijf de huidige doelstellingen dit jaar kan behalen.

ING heeft een Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,80 euro. Het aandeel KPN daalde vrijdagochtend met 1,1 procent tot 2,40 euro. KPN opent maandag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.