(ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols zal in de eerste zes maanden van het lopende gebroken boekjaar een licht hogere omzet en winst hebben behaald. Dit is de verwachting van KBC Securities, dat het aandeel sinds begin oktober volgt met een Houden advies en een koersdoel van 17,50 euro.

De analist wees er desgevraagd op dat het drankenconcern uit Amsterdam vorig jaar te maken had met de afbouw van voorraden in de regio Azië-Pacific, die met name zorgde voor een 3,4 procent lagere omzet van 39,4 miljoen. De nettowinst van 7,7 miljoen viel ondanks deze omzetdaling uiteindelijk mee. Met de opbrengst van de beursgang verlaagde Lucas Bols de schulden flink, waardoor ook de financieringskosten fors terugliepen.

De analist van KBC Securities kijkt met name uit naar mededelingen over de ontwikkeling van de recent aangekondigde joint venture met Rémy Cointreau voor de exploitatie en verdere ontwikkeling van het merk Passoã. De resultaten over de tweede helft van het boekjaar zullen daarom meer betekenis hebben dan het eerste halfjaar, veronderstelt hij.

Kepler Cheuvreux verhoogde vorige maand al het koersdoel voor Lucas Bols van 17,50 naar 18,00 euro bij handhaving van een koopadvies. Volgens analist Karel Zoete vielen de voorwaarden van de joint venture met Rémy Cointreau gunstiger uit dan waarop hij had gerekend en werd zijn inschatting van de winstbijdrage van 10 procent overtroffen door de raming van 20 procent van de destillateur zelf.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Lucas Bols dinsdag 0,9 procent hoger op 17,45 euro. Donderdag 17 november voorbeurs publiceert de destillateur de cijfers over het eerste halfjaar, dat eindigde op 30 september, van het lopende boekjaar 2016/17. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.