(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft in het afgelopen kwartaal de resultaten zien aantrekken, waarbij de marges mogelijk wel iets onder druk kwamen door hogere marketingkosten. Dit verwachten analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

ING denkt niet dat het tweede kwartaal bij Wessanen net zo sterk was als de “verrassend goede” eerste drie maanden van dit jaar. Daarbij zal de omzet in de loop van het jaar wat onder druk komen doordat de producent van biologische en natuurlijke voeding in het eerste kwartaal minder spendeerde aan advertenties en promoties, voorziet analist Reginald Watson. ING verlaagde eerder deze maand het advies voor Wessanen van Kopen naar Houden met een koersdoel van 14,60 euro. 

Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO, die een koopadvies op Wessanen heeft, verwacht dat deze marketingkosten zijn doorgeschoven naar het tweede kwartaal, hetgeen volgens hem voor wat druk op de marges zorgde. Vos mikt op een kwartaalomzet voor Wessanen van 161,6 miljoen euro op een aangepast bedrijfsresultaat (EBITE) van 13,2 miljoen euro. Onder de streep voorziet de marktvorser van ABN AMRO een nettowinst van 8,7 miljoen euro, ofwel 0,12 euro per aandeel. In het tweede kwartaal van 2016 boekte Wessanen nog een omzet van 142,7 miljoen euro met een EBITE van 10,9 miljoen euro en een nettowinst van 7,2 miljoen euro. 

Volgens analist Alan Vandenberghe van KBC Securities zal Wessanen dezelfde lijn hebben voortgezet als in het eerste kwartaal, waarbij de onderliggende groeitrend zal aanhield. Ook Vandenberghe verwacht dat de marges wat onder druk lagen, omdat het bedrijf hogere marketingkosten had. “Het zal allemaal niet spectaculair zijn. Een iets minder sterk kwartaal ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar”, aldus Vandenberghe, die een koopadvies op Wessanen heeft met een koersdoel van 15,00 euro.   

Vos van ABN AMRO kijkt in de cijfers vooral naar de autonome groei van Wessanen, waarbij met name de ontwikkeling binnen de eigen merken, die circa 80 procent van de omzet uitmaken, interessant is. De autonome groei bij private labels zal volgens Vos een min laten zien, omdat Wessanen deze divisie aan het afbouwen is. 

Outlook

Bij publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal handhaafde Wessanen de verwachtingen voor heel 2017. Het bedrijf gaat daarmee nog steeds uit van een lage dubbelcijferige procentuele groei. De marge voor het aangepaste bedrijfsresultaat ten opzichte van de omzet komt naar verwachting in het lopende boekjaar boven de 8 procent uit, zei het concern toen.

De netto-financieringskosten werden geraamd op 2,0 miljoen tot 2,5 miljoen euro en de investeringen komen in de ramingen van het bedrijf uit tussen de 13 miljoen en 15 miljoen euro. Vandenberghe van KBC Securities verwacht dat Wessanen deze outlook zal handhaven.

Dinsdag voorbeurs komt Wessanen met de cijfers over het tweede kwartaal. Het aandeel koerste maandag op een rood Damrak 0,3 procent lager op 13,96 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.