(ABM FN-Dow Jones) MDxHealth heeft in 2016 de omzet stevig zien groeien, mede door mijlpaalbetalingen en royalties en ConfirmMDx. Dit stelden analisten van KBC Securities woensdag in aanloop naar de definitieve jaarcijfers van het Belgisch-Nederlandse biofarmaceutische bedrijf.

KBC Securities verwacht dat MDxHealth in het afgelopen jaar een omzet heeft gerealiseerd van 32,2 miljoen dollar, goed voor een groei van 83 procent ten opzichte van 2015. In januari stelde MDxHealth nog op koers te liggen om over 2016 een omzetgroei te behalen van meer dan 60 procent, mede door een “aanzienlijke” toename in de goedkeuring van de vergoeding voor ConfirmMDx. ConfirmMDx is een prostaatkankertest van het concern uit Herstal die vorig jaar door diverse Amerikaanse verzekeraars werd opgenomen in hun pakket.

Het grootste deel van de omzetgroei zal volgens KBC Securities dan ook toe te schrijven zijn aan ConfirmMDx. Verder ontving de biofarmaceut mijlpaalbetalingen en royalties van ExactSciences en Cologuard, zo merkten de marktvorsers op. 

KBC Securities mikt op een brutowinst van circa 21 miljoen dollar, maar ook op een stijging van de operationele kosten van 25 miljoen dollar in 2015 naar 34 miljoen dollar in 2016. Volgens de analisten investeerde MDxHealth afgelopen jaar meer in marketing. Als gevolg zal het operationeel resultaat met 13,5 miljoen dollar lager uitvallen dan de 14,5 miljoen dollar een jaar eerder. 

De kaspositie van MDxHealth zal naar schatting van de analisten ultimo 2016 rond de 31 miljoen dollar zijn uitgekomen, mede door de kapitaalverhoging van 22,6 miljoen dollar in november vorig jaar. 

Volgens KBC Securities zal de winstgevendheid van de onderneming in de komende jaren verbeteren, waarbij AssureMDx de eerste verkoopresultaten zal laten zien. De marktvorsers hopen hierover meer duidelijkheid te krijgen in de jaarcijfers van de biofarmaceut, die donderdag voorbeurs worden gepubliceerd. 

Op een groene beurs verloor het aandeel MDxHealth woensdag 0,5 procent op 5,53 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.