Delta Lloyd gaat goed vooruit met zijn kapitaal, maar de  dividend-ambitie lijkt niet houdbaar. Dit stelde analist Robin van den Broek van Mediobanca maandag in een rapport.

De bank verhoogde het koersdoel van 3,10 naar 3,60 euro, na de sterke Solvency II-buffer van 173 procent die werd gesteund door de ‘vlucht naar kwaliteit’ na Brexit en management-acties. Het advies bleef neutraal. 

De ambitie om jaarlijks 130 miljoen euro dividend uit te keren zal dit jaar wel worden gehaald, verwacht de Italiaanse bank, omdat de contanten daarvoor al aanwezig zijn. 

Voor 2017 verwacht Van den Broek echter niet meer dan 100 miljoen euro aan dividend. Gezien het matig verdienvermogen moet de verzekeraar volgens de analist kiezen voor een lager dividend, of anders accepteren dat het langer duurt voordat de schuldpositie van de holding verder verbetert. 

Na tegenvallende cijfers voor de hoeveelheid kapitasl die werd verdiend in de eerste jaarhelft – 66 miljoen euro tegen een consensusraming van 95 miljoen euro – verlaagde de analist zijn ramingen voor dit verdienvermogen met 12 procent voor dit jaar en met 10 procent voor komende jaren.

Overigens verwacht de analist wel betere cijfers voor het schadebedrijf, gezien de tegenvallende impact van stormschade in het tweede kwartaal. Door de lagere rente zal echter ook de negatieve impact van de UFR-rekenrente op het resultaat toenemen in de tweede helft van dit jaar.

Mediobanca is positief over het feit dat Delta Lloyd fors minder gevoelig werd voor een verlaging van de UFR. Als toezichthouder EIOPA de rekenrente met 50 basispunten verlaagt – waar het naar uitziet – moet Delta Lloyd 13 procentpunt aftikken, tegen 21 procentpunt eind vorig jaar. Dat is te overzien: er blijft dan een kapitaalbuffer over van 160 procent, wat midden in de beoogde bandbreedte zit.

Op een vlak Damrak noteerde het aandeel Delta Lloyd 0,2 procent hoger 3,41 euro. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.