Analisten vertrouwen in jaaromzet.

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft vermoedelijk in de eerste zes maanden van 2024 meer omzet en winst geboekt dan een jaar geleden. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de oliedienstverlener zelf publiceerde.

SBM gaf bij de laatste kwartaalcijfers zelf aan dat het de omzet zag toenemen in de eerste drie maanden van dit jaar.

Zeven door het bedrijf geraadpleegde analisten rekenen voor het eerste halfjaar van 2024 gemiddeld op een omzet van 1,7 miljard dollar. Een jaar geleden was dit nog 1,5 miljard dollar.

Lease & Operate zou goed zijn voor een omzet van 1,1 miljard dollar en Turnkey voor 620 miljoen dollar. Dat was een jaar geleden respectievelijk 933 en 558 miljoen dollar.

De EBITDA kwam naar verwachting uit op 581 miljoen dollar ten opzichte van 457 miljoen dollar in de eerste helft van 2023.

Onder de streep rekenen de analisten op een winst van 106 miljoen dollar, aanzienlijk hoger dan de 36 miljoen dollar een jaar geleden.

De schulden zullen naar verwachting licht zijn gedaald. 

Outlook 2024

Voor het lopende jaar mikt de oliedienstverlener op een lagere omzet van ongeveer 3,5 miljard dollar, vooral door fors lagere inkomsten uit het segment Turnkey. Dit is het gevolg van de verkoop van een FPSO voor 1,1 miljard dollar, die in 2023 werd geboekt.

Dit moet resulteren in een EBITDA van circa 1,2 miljard dollar. In 2024 boekte SBM op een omzet van 4,5 miljard dollar een EBITDA van 1,3 miljard dollar.

De analistenconsensus rekent voor 2024 op een omzet van ruim 3,5 miljard dollar, waarbij Lease & Operate goed is voor een omzet van 2,2 miljard dollar en Turnkey voor 1,3 miljard dollar. De EBITDA wordt geschat op 1,2 miljard dollar en de winst op 255 miljoen dollar. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.