(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in het tweede kwartaal naar verwachting meer omzet behaald en zag daardoor het bedrijfsresultaat ook stijgen. Dit bleek uit een consensus waaraan 12 analisten deelnamen, die door Randstad zelf werd gepubliceerd.

Analist Konrad Zomer van ABN AMRO rekent op een “behoorlijk goed kwartaal”. Ook zal de uitzender zich volgens de analist redelijk positief uitlaten over de huidige marktomstandigheden, “vooral in Europa”. De bank heeft een koopaanbeveling op Randstad met een koersdoel van 68,00 euro.

Ook Toby Reeks van Morgan Stanley is optimistisch gestemd in aanloop naar de kwartaalcijfers. “De groei zal in de meeste van de Europese markten sterk zijn gebleven.” Wel waarschuwde de analist ervoor dat de markt wel eens de risico’s van nieuwe technologie en het Franse subsidiesysteem op de lange termijn kan onderschatten. De Amerikaanse zakenbank heeft een Gelijkgewogen advies op Randstad.

Consensus

In het tweede kwartaal van 2017 is de omzet volgens de analisten vermoedelijk uitgekomen op 5.781 miljoen euro, waar dit een jaar eerder 5.108 miljoen euro was. De omzetgroei lag op 13,2 procent, meer dan het dubbele van de 6,1 procent in dezelfde periode vorig jaar, maar wel 5 procentpunt minder dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

Gerekend naar werkdag, een volgens analisten betere indicatie, nam de omzet met 6,8 procent toe. Dat zou 0,4 procentpunt meer zijn dan een kwartaal eerder en ruimschoots een verdubbeling van de 3,1 procent in het tweede kwartaal van 2016.

Verder rekenen de analisten op een EBITA voor eenmalige posten van 257 miljoen euro, een marge van 4,4 procent. Een kwartaal eerder lag de EBITA-marge nog op 3,8 procent.

De nettowinst voor eenmalige posten lag met 168 miljoen euro vermoedelijk in lijn met de 171 miljoen euro een jaar eerder. In het eerste kwartaal verdiende de uitzender 148 miljoen euro.

Bij de laatste kwartaalcijfers gaf Randstad aan dat de volumetrends in april duidelijk een voortzetting waren van die in maart.

Randstad zei te verwachten dat de brutomarge licht oploopt als gevolg van seizoenspatronen.

De uitzender maakt dinsdag voorbeurs de cijfers over het tweede kwartaal bekend. Maandagmiddag noteerde het aandeel vlak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.