(ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft in het eerste kwartaal van 2019 beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelde analist Martijn den Drijver van NIBC woensdag.

Een “robuuste” omzet van 170 miljoen euro, waarbij Automotive met 34 procent groeide, aldus Den Drijver.

De daling van de EBITDA is volgens de analist het gevolg van de verkoop van Telematics. Toch was de EBITDA van krap 19 miljoen euro wel beduidend hoger dan de 12 miljoen euro waarop de consensus mikte.

TomTom herhaalde de outlook voor 2019. Dat betekent onder meer een vrije kasstroom van 10 procent van de omzet, “ondanks een uitstroom van 20 miljoen euro in het eerste kwartaal”, aldus Den Drijver.

NIBC heeft een Neutraal advies op TomTom met een koersdoel van 7,00 euro. Den Drijver vreest dat er een reële kans is op prijsdruk in Automotive als gevolg van nieuwe toetreders. Ook is er het risico van disruptie, aldus de marktvorser.

Het aandeel TomTom sloot dinsdag op 8,17 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.