(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft in het vierde kwartaal van 2018 de verwachtingen van analisten overtroffen. Dat stelde analist Reginald Watson van ING.

Het voedingsbedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een autonome omzetgroei van 5,0 procent, tegenover een afname van respectievelijk 1,9 procent en 2,2 procent in het tweede en derde kwartaal.

De prestaties van de eigen merken waren ook beter met een stijging van 5,9 procent in het afgelopen kwartaal tegenover een daling van 1,5 procent in het derde kwartaal en 0,3 procent in het tweede kwartaal.

De analist vraagt zich wel af of deze beter dan verwachte resultaten een keerpunt zijn, of een korte onderbreking in een lange termijn trend.

Watson vreest ook dat de uitkomst van onderhandelingen met Carrefour, een belangrijke klant van Wessanen, leidt tot een bijstelling van de outlook van Wessanen.

ING heeft een verkoopadvies op Wessanen, met een koersdoel van 6,40 euro.

Het aandeel Wessanen stond dinsdag 13,2 procent hoger op 8,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.