Beleggers tot 35 jaar hebben onrealistisch hoge verwachtingen van de beleggingsrendementen die ze kunnen behalen. Dit bleek uit een enquête onder 1.000 Nederlandse beleggers door vermogensbeheerder Schroders. 

De zogeheten ‘millenial’-generatie, van 18 tot 35 jaar, rekent op minimaal 9,6 procent per jaar rendement op hun beleggingen, exclusief spaargeld en vastgoed. Dat is bijna de helft meer dan het gemiddelde rendement van 6,6 procent dat Nederlandse beleggers vanaf 36 jaar verwachten.

Het Nederlandse gemiddelde verwachte rendement komt uit op 7,3 procent. Daarmee zijn vooral de oudere Nederlandse beleggers realistischer dan in de rest van de wereld, waar het gemiddelde verwachte rendement 9,1 procent is. 

Aangezien de rente op een historisch dieptepunt staat, is het waarschijnlijk dat veel beleggers teleurgesteld zullen worden, stelde de vermogensbeheerder in zijn Global Investor Study, ook omdat ze niet te veel risico’s willen nemen. 

Daarbij gaapt een kloof tussen de ene helft van de beleggingsadviseurs wereldwijd, die een realistisch rendement van 2 tot 5 procent verwacht te realiseren voor klanten, en de 18 procent die meer dan 10 procent rendement belooft. Het gaat dan ook om beleggingen in bijvoorbeeld vastgoed.

Uit de studie, onder 20.000 mensen wereldwijd, zou verder blijken dat de jongste generatie beleggers meer op de korte termijn is gericht dan oudere generaties. Millenials wereldwijd hanteren een gemiddelde beleggingsduur van 2,3 jaar, tegen 3,9 jaar voor respondenten die ouder dan 35 jaar zijn.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.