Optie om te shorten wordt lastiger.

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Ebusco schoot woensdag ruim 16 procent omhoog, nadat het aandeel al geruime tijd op de pijnbank ligt en er wellicht opnieuw een emissie nodig is om te overleven. Volgens Robert Manders van Antaurus Capital Management kan het zijn dat er weinig institutionele beleggers meer over zijn die hun aandelen kunnen uitlenen.

In een gesprek met ABM Financial News gaf Manders aan dat recentelijk veel van de shorts gedekt zijn en het lastig wordt als weinig grote beleggers meer uitlenen. Dat kan dan mogelijk leiden tot een short-squeeze.

Ten slotte gaf Manders aan dat de fee die je moet betalen om short te gaan op het aandeel al 70 procent op jaarbasis bedraagt en dus aanzienlijk hoger is dan normaal. Daarnaast zijn er nagenoeg geen brokers meer die het mogelijk maken om short te gaan op het aandeel Ebusco.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.