(ABM FN-Dow Jones) De gunstige economische omstandigheden blijven de activiteiten van Nederlandse banken ondersteunen, waarbij de winstgevendheid stabiel zal blijven ondanks dat de kredietverstrekking slechts bescheiden groeit. Dit schreef Moody’s donderdag in een rapport over de Nederlandse bankensector.

De Amerikaanse kredietbeoordelaar verwacht dat het klimaat waarin de banken opereren gunstig blijft, met bedrijfsinvesteringen en consumentenuitgaven die het economisch herstel ondersteunen. De aanzienlijke rijkdom van huishoudens verlicht daarbij de risico’s die hun relatief hoge schulden met zich meebrengen, aldus Moody’s.

De winstgevendheid van banken blijft ondertussen stabiel, net als de omzet, waarbij de lage financieringskosten de capaciteit van de banken om winst te genereren, ondersteunt, volgens de kredietbeoordelaar.

Wel zijn banken kwetsbaar voor verschuivingen in beleggingssentiment maar de liquiditeit blijft evenwel robuust, zei Moody’s.

En net als Europese rivalen hebben Nederlandse banken in toenemende mate te maken met strengere kapitaaleisen maar grote financials zijn goed gepositioneerd om aan de minimum vereisten te voldoen, onder meer vanwege hun toch al sterke kapitaalniveaus en gezien het vermogen om winst te genereren, concludeerde het ratingbureau. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.