(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het koersdoel voor Aegon verhoogd van 2,80 naar 3,30 euro, en handhaaft het advies op Gelijkgewogen, in aanloop naar de beleggersdag van de verzekeraar op 10 december.

Analist Fulin Liang rekent op meer kostenbesparingen en verhoogt daarom zijn winstverwachtingen met 3 tot 5 procent.

Met het nieuwe koersdoel zou het aandeel eind 2022 een dividendrendement hebben van ongeveer 5 procent, wat iets lager is dan het sectorgemiddelde, ondanks dat er volgens Morgan Stanley ruimte is voor Aegon om boven het sectorgemiddelde te zitten.

Zo lang Aegon niet besluit tot een bijzondere dividenduitkering, zal het een tijd duren voordat het aandeel aanzienlijk meer waard wordt, verwacht de zakenbank.

En zo’ n grote kapitaalteruggave lijkt voorlopig onwaarschijnlijk, denkt analist Liang, die erop wijst dat de beleggersdag in het teken staat van ‘Focus, Execution, Deliver’.

De grote uitdaging voor Aegon is de druk die de nieuwe productie van verzekeringen zet op de hoeveelheid kapitaal die wordt gegenereerd en op de winstgroei. Het rendement dat aandeelhouders nu verlangen zal pas geleidelijk dalen als Aegon laat zien dat de winst en kapitaalbuffers stabiel zijn. Dit zal leiden tot een hoger koersdoel.

De bank denkt dat Aegon op zijn beleggersdag een relatief hoog groeidoel voor het dividend kan aankondigen, tussen 10 en 20 procent per jaar, voor de komende vijf jaar. Daarnaast gaat de analist uit van 150 miljoen euro aan kostenbesparingen en een optimalisatie van de activiteitenportefeuille, zoals een verkoop van de Centraal-Oost-Europese activiteiten. Een optie die de zakenbank zelf heeft voorgesteld, is dat de Amerikaanse tak Transamerica het langlevenrisico van de Europese verzekeraars zou kunnen overnemen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties