(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft vrijdag het koersdoel voor Basic-Fit verhoogd van 20,00 naar 21,00 euro met een ongewijzigd Overwogen advies. 

Het nieuwe koersdoel volgt op een opwaartse herziening van het verwachte bedrijfsresultaat (EBITDA) voor de periode 2017 tot en met 2019 en de winst per aandeel voor 2019.

Volgens de marktvorsers van Morgan Stanley presteerde Basic-Fit met de cijfers over het afgelopen jaar conform verwachtingen. De analisten verwachten dat de uitbater van fitnessclubs in de komende twee jaar circa 100 nieuwe clubs per jaar zal openen, terwijl eerder nog werd uitgegaan van 75 nieuwe clubs. De vijftig extra clubs zullen in de komende twee jaar 3 euro per aandeel meer bijdragen, al zal de nettoschuld wel met 2 euro per aandeel meer oplopen dan verwacht.

De marktvorsers merkten op dat Basic-Fit aan de doelstellingen blijft voldoen en dat het vertrouwen in de uitrol van meer clubs zijn vruchten zal afwerpen. 

De huidige “veel te lage” waardering van Basic-Fit noemden de analisten van Morgan Stanley aantrekkelijk voor een marktleider. 

Op een rood Damrak sloot het aandeel Basic-Fit donderdag 4,6 procent lager op 16,10 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.