(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het koersdoel voor Philips verhoogd van 27,00 naar 29,40 euro met een ongewijzigd Overwogen advies, op basis van licht hogere ramingen voor het EBITA-bedrijfsresultaat en vooral de opvallend stijgende waarderingen van sectorgenoten. Dit meldde de Amerikaanse zakenbank in een analistenrapport.

Volgens de analisten heeft hun idee over Philips, dat de marges bij Healthcare kunnen herstellen tot een normaal niveau, gevolgd door een positieve herwaardering van het aandeel, de finish nog niet bereikt na de publicatie van de derdekwartaalcijfers. De marktvorsers waarschuwden niettemin voor overdreven optimisme, omdat de ordertrends onregelmatig blijven en fouten in de uitvoering van de strategie op de loer blijven liggen.

De waardering van Personal Health kan volgens Morgan Stanley omhoog, op basis van sectorgenoten zoals DeLonghi, Electrolux, Procter & Gamble, Whirlpool. Bij Diagnosis & Treatment gaan de analisten uit van een korting van 20 procent ten opzichte van sectorgenoten, die op dit moment “agressief” gewaardeerd zouden zijn. Hier pleit een matige historie in de uitvoering voor een lagere waardering van Philips, meent Morgan Stanley.

De marges bij de divisie Connected Care vielen volgens de analisten tegen, door tegenvallende omzet. Hier gaan de analisten uit van een korting van 10 procent ten opzichte van een hybride groep sectorgenoten.

De belangrijkste variabele voor 2017 zijn de kostenbesparingen, waarover de analisten zeggen dat nieuwe programma’s zullen moeten worden aangekondigd bij de komende beleggersdag om hun ramingen voor het bedrijfsresultaat (EBITA) te ondersteunen.

Het aandeel Philips noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 27,53 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.