(ABM FN-Dow Jones) De jaarresultaten van Vopak waren conform de verwachting, maar de nettoschuldpositie kwam 15 procent lager uit dan de consensus, waardoor de analisten van Morgan Stanley een positieve koersbeweging voor het aandeel voorzien.

Vopak rapporteerde vrijdag voorbeurs over het hele boekjaar een onderliggend bedrijfsresultaat van 190 miljoen euro op een omzet van 1,8 miljard euro. Dit was in lijn met de verwachtingen.

De nettoschuld noteerde ultimo december 2016 op 351 miljoen euro, 15 procent lager dan de consensus.

Hoewel de bodemonderzoeker wijst op een verwachte aanhoudende daling van de omzet in de eerste helft van het huidige boekjaar en aanhoudende druk op de winstmarges, wijzen de analisten van de bank erop dat de voorziene omzetdaling minder sterk is dan in 2016.

Morgan Stanley hanteert een Onderwogen advies en een koersdoel van 15,00 euro.

Het aandeel Fugro sloot donderdag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 14,56 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.