(ABM FN) NIBC heeft vrijdag het koersdoel voor Kiadis verlaagd van 10,00 naar 8,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies.

De koersdoelverlaging volgt nadat Kiadis vers kapitaal ophaalde met de uitgifte van nieuwe aandelen via een private plaatsing, aldus analist Dylan van Haaften. Hierdoor is de ‘overhang’ van een emissie nu wel weg, terwijl ook de overname van Cytosen is afgerond.

NIBC wijst op alle tijdslijnen, de succeskansen en de concurrentie. “We krijgen ook de indruk dat de inschrijving voor AML/MDS uitdagend is.” De analisten verwachten dat Kiadis slechts tientallen patiënten zal hebben die zich voor ATIR101 hebben ingeschreven. En de kans dat het tempo van inschrijven zal toenemen, acht NIBC klein.

Dit komt bovenop het CHMP-advies, dat vertraging oploopt tot vierde kwartaal 2019. Toch is de kans op uiteindelijke goedkeuring en succes groot, denkt NIBC. De bank rekent op 90 procent in de Europese Unie en op 54 procent voor de VS.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.