(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft in het vierde kwartaal de solvabiliteit en kaspositie versterkt door het schrappen van een aandeleninkoop in aanloop naar de geplande overname van Delta Lloyd en gunstige bewegingen van de marktrente en op de aandelenmarkten. Dit bleek uit de verwachtingen van twee door ABM Financial News geraadpleegde analisten over de kwartaalcijfers van de verzekeraar.

De analisten rekenen gemiddeld op een verbetering van de Solvency II ratio van 236 procent aan het einde van het derde kwartaal tot 250 procent. Dit is vooral te danken aan het terugsluizen van 333 miljoen euro kapitaal na het schrappen van een aandeleninkoop in verband met de geplande overname, die 6 procentpunt toevoegde, en de stijging van de tienjarige rente met 40 basispunten in het vierde kwartaal, die 7,5 procentpunt zou toevoegen aan de Solvency II-ratio.

De kaspositie in de holding komt naar verwachting uit op 2,55 miljard euro, geholpen door de verkoop van de herverzekeraar in Ierland, waardoor 65 miljoen euro kapitaal vrijvalt, hoewel de transactie het resultaat onder de streep zal drukken met zo’n 55 miljoen euro.  

Analist Cor Kluis van ABN AMRO rekent op een operationeel resultaat voor belastingen voor de voortgezette activiteiten van 348 miljoen euro, wat hoger is dan een jaar eerder en het voorgaande kwartaal. Kluis rekent op een vrijval van een voorziening van 30 miljoen euro voor zogeheten ‘unit linked’ beleggingspolissen, vanwege de hogere marktrente. Ook rekent de analist op een positief resultaat bij de private equity-beleggingen en een goed kwartaal voor het schadebedrijf. 

NN Group lanceerde het bod op sectorgenoot Delta Lloyd van 5,40 euro per aandeel op 3 februari. Beleggers kunnen hun aandelen aanmelden tot 7 april. 

NN Group publiceert de kwartaalcijfers donderdag voorbeurs. Het aandeel stond woensdag op een groene beurs 0,6 procent hoger op 32,21 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.