(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2016 een iets betere pro forma omzet gepresenteerd dan verwacht. Dit zei analist Alan Vandenberghe van KBC Securities donderdag desgevraagd tegen ABM Financial News, toevoegend dat dit vooral te danken was aan volumegroei in de Verenigde Staten en Nederland. 

De pro forma kwartaalomzet kwam uit op 15,5 miljard euro, iets beter dan de 15,1 miljard euro die Vandenberghe had voorzien en fractioneel meer dan de consensusverwachting van 15,4 miljard euro.

De marktvorser beoordeelde de prestaties van Delhaize in België daarentegen als enigszins teleurstellend. Vandenberghe wees daarbij op de felle concurrentie en groei van marktaandeel van partijen als Colruyt en Lidl, maar ook van het succes van Albert Heijn in de thuismarkt van Delhaize.

De analist zag verder weinig nieuws en ook de herhaling van de verwachtingen voor heel 2016 was geen verrassing. Vandenberghe voorziet dan ook geen grote koersreactie.

KBC Securities hanteert voor Ahold Delhaize een koopadvies met een koersdoel van 25,00 euro. Op een groen Damrak sloot het aandeel woensdag 0,4 procent lager op 19,53 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.