(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in het tweede kwartaal van 2018 de omzet en het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) verder onder druk zien komen te staan. Dit valt op te maken uit de taxaties van KBC Securities.

Analist Wim Hoste schat in dat de omzet onder invloed van wisselkoerseffecten op jaarbasis met 4,7 procent daalt naar 221,2 miljoen euro.

De EBITDA, exclusief eenmalige posten, daalt in de taxatie van Hoste met 12 procent naar 35,6 miljoen euro.

De omzetraming van 225,4 miljoen euro en de taxatie voor de EBITDA exclusief eenmalige posten en tegen constante wisselkoersen van 34,7 miljoen euro komen grofweg overeen met de analistenconsensus, zoals Corbion deze dinsdag met ABM Financial News deelde.

Hoste houdt verder rekening met een positief effect van de hogere prijzen voor ruwe grondstoffen, waar sinds vorig jaar sprake van is. Dit effect wordt teniet gedaan door een operationeel verlies bij de tak Innovation na de overname van microalgenspecialist Terravia en de volledige inlijving van SB Oils JV.

De producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën heeft Hoste hoog in het vaandel staan vanwege de solide positie van Corbion in de markt voor melkzuur. De winstgevendheid daarvan stelt het bedrijf volgens de analist in staat te investeren in andere activiteiten als PLA-bioplastics, ofschoon Host verwacht dat deze laatste operaties de komende jaren nog beduidend verlieslatend blijven.

Outlook

In november vorig jaar kwam Corbion met doelstellingen voor de komende jaren. De onderneming rekende toen op een autonome omzetgroei van drie tot zes procent op jaarbasis.

De hogere omzet moet onder meer worden gerealiseerd door een uitbreiding van de Bakery activiteiten in Latijns-Amerika, een grote focus op sneller groeiende segmenten in Amerika en het doorvoeren van innovaties binnen de divisie Biomedical.

Daarnaast wilde Corbion een progressief dividendbeleid voeren.

KBC Securities heeft het advies voor het aandeel Corbion op Houden staan met een koersdoel van 28,00 euro.

Corbion maakt woensdag voorbeurs de resultaten over het tweede kwartaal bekend.

Het aandeel koerste dinsdagmiddag 0,2 procent hoger op 29,36 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.