(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet vermoedelijk ruimschoots zien halveren. Dit verwachten analisten van ABN AMRO in aanloop naar de cijfers van de optiekketen, die woensdag voorbeurs verschijnen.

Volgens ABN AMRO daalde de omzet in het afgelopen kwartaal met 55 procent tot 458 miljoen euro. Als gevolg verwachten de analisten ook een stevige terugval in de operationele winst, waarbij zij wezen op de hoge vaste kosten van GrandVision.

ABN AMRO verwacht een negatief EBIT-resultaat van 175 miljoen euro voor het tweede kwartaal ten opzichte van een positief resultaat van 147 miljoen euro vorig jaar.

De nettoschuldpositie van GrandVision kan volgens de marktvorsers uitkomen op 860 miljoen euro per eind juni, ruimschoots beneden het plafond van 993 miljoen euro die werd afgesproken bij de overnamedeal tussen HAL en EssilorLuxottica. 

Nieuwe gesprekken

ABN AMRO acht het niet onwaarschijnlijk dat EssilorLuxottica opnieuw het gesprek wil aangaan over de overnameprijs of dat het helemaal afziet van een overname. Ook analisten van Berenberg denken dat Essilor opnieuw wil onderhandelen over de deal, maar vrezen niet dat deze afketst. ABN en Berenberg hebben een Houden advies op GrandVision.

Essilor liet in juli weten aanvullende informatie van het Nederlandse bedrijf te willen ontvangen over de maatregelen die de keten heeft getroffen met het oog op de corona-uitbraak en de wijze waarop het bedrijf zich door deze crisis heen wil loodsen. Om die informatie te krijgen, stapte Essilor naar de rechtbank in Rotterdam. Zowel GrandVision als dienst grootaandeelhouder HAL liet weten het oneens te zijn met de claim van Essilor en startten een arbitrageprocedure tegen de Frans-Italiaanse keten.

“HAL is van mening dat de claims van EssilorLuxottica ongegrond zijn”, schreef HAL in een toelichting op dit besluit. GrandVision liet weten Essilor te blijven steunen om goedkeuring van de toezichthouder te krijgen voor overname.

Het aandeel GrandVision koerste dinsdagmiddag 1,0 procent lager op 24,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.