(ABM FN-Dow Jones) Ordina heeft op omzetniveau in het vierde kwartaal van 2018 het iets beter gedaan dan voorzien, maar operationeel enigszins teleurgesteld. Dit viel donderdag op te maken uit de eerste analyse van NIBC van de resultaten van Ordina over het vierde kwartaal.

NIBC verwacht dat de Nederlandse operaties, die met de operationele marge nog altijd duidelijk achterblijven bij die van België/Luxemburg, een verdere verbetering laten zien als gevolg van oplopende winstgevendheid uit zogeheten young professionals.

De analisten wezen donderdag op de pay-out-ratio van 68 procent die boven het dividendbeleid van Ordina ligt van 40 tot 60 procent. NIBC beoordeelt dit als logisch gezien de sterke balans van Ordina.

NIBC hanteert een koopadvies met een koersdoel van 2,30 euro en is van mening dat de koers van het aandeel nog altijd verhandeld wordt met een korting van twintig procent ten opzichte van zijn concurrenten.

De koers van het aandeel Ordina noteerde donderdag op een groen Damrak 0,1 procent lager op 1,61 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.