(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalomzet van Philips Lighting van 1,93 miljard euro was lager dan verwacht, wat vooral te wijten was aan de verkoopontwikkeling van traditionele lampen, terwijl de omzetontwikkeling van de andere activiteiten in lijn met verwachting verliep. Dit meldde analist David Vagman van KBC Securities maandag naar aanleiding van de kwartaalcijfers.

De marktvorser noemde de overige winstcijfers in lijn met verwachting en was positief over de outlook, waar het de margeverbetering betreft. Anderzijds constateerde hij dat de vooruitzichten voor de terugkeer naar vergelijkbare omzetgroei “in de loop van het jaar” iets voorzichtiger dan eerder is geformuleerd. 

Vagman is verder positief over het dividendvoorstel van 1,10 euro en de aandelenterugkoop van 300 miljoen euro in de komende twee jaar.

Op een rood Damtrak noteerde het aandeel Philips Lighting maandag kort na opening beurs 2,8 procent hoger op 23,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.