(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de eerste drie maanden van 2019 vermoedelijk minder omzet behaald en zag de onderliggende groei ook terugvallen. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Analisten mikken voor het eerste kwartaal op een omzet van 12.328 miljoen euro, wat een daling zou betekenen van 2,3 procent. Echter rekening houdend met wisselkoerseffecten zou er een kleine plus van 0,1 procent zijn.

De onderliggende groei, die voor veel analisten leidend is, zou afgelopen kwartaal zijn uitgekomen op 2,8 procent. Daarvan komt 2,1 procentpunt voor rekening van de prijzen en 0,7 procentpunt voor volumes. Exclusief Spreads bedroeg de onderliggende groei vermoedelijk 2,8 procent.

In het eerste kwartaal van 2018 realiseerde Unilever nog een omzet van 12.622 miljoen euro met een onderliggende omzetgroei van 3,4 procent. Toen was de groei vooral volumegedreven.

Outlook

Unilever zei bij de jaarcijfers in januari “uitdagende” marktomstandigheden te verwachten. Daarbij zal de omzetgroei in 2019 vermoedelijk in de onderste helft van de eerder afgegeven bandbreedte van 3 tot 5 procent uitkomen. “We blijven op schema voor onze doelen voor 2020”, klonk het.

Voor 2019 mikken de analisten op een onderliggende winst per aandeel van 2,56 euro op een omzet van 51.956 miljoen euro. Onderliggend zal de omzet met 3,4 procent groeien volgens de consensus, 1,8 procent dankzij prijzen en 1,6 procent op basis van hogere volumes.

Eerder mikten de analisten nog op een onderliggende groei van 3,9 procent, maar de verwachting voor de volumegroei werd in de afgelopen maanden met 0,5 procentpunt neerwaarts bijgesteld.

Unilever opent donderdag voorbeurs de boeken. Het aandeel handelde dinsdagmiddag 0,2 procent hoger op 50,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.