(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het laatste kwartaal van 2017 in Nederland een “verrassend sterke” omzetgroei gerealiseerd, terwijl de omzet inde Verenigde Staten “iets tegenviel”. Dit zei analist Joost van Beek van InsingerGilissen woensdagochtend desgevraagd tegen ABM Financial News.

De marktvorser was verder aangenaam verrast door de mededeling dat de vrije kasstroom “significant boven” de eerdere verwachtingen zal uitkomen als gevolg van verbeterde prestaties in het werkkapitaal, licht lagere kapitaalinvesteringen en hogere dividenden uit joint ventures. 

Van Beek verwacht dat Ahold Delhaize de “significant” betere kasstroom dan aanvankelijk voorzien, in de jaarrapportage op 28 februari nader zal kwantificeren en merkte daarbij op dat de kasstroom voor InsingerGilissen prioriteit heeft bij de waardering van het concern.

“Ze kunnen dat in ieder geval goed gebruiken voor investeringen in de operaties en teruggave aan aandeelhouders”, merkte hij op.

De analist wees er verder op dat de sterke prijsinflatie van 2,8 procent in Nederland en van 1,1 procent in de Verenigde Staten indicaties zijn van de sterke economische ontwikkeling in die landen.

InsingerGilissen houdt op Ahold Delhaize een Aanbevolen advies met een koersdoel van 20,00 euro, waarbij Van Beek aangaf na de kwartaalupdate nog eens naar dat koersdoel te gaan kijken.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 1,3 procent lager op 18,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.