(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het afgelopen kwartaal naar verwachting een hogere omzet behaald en ook het operationeel resultaat zien verbeteren. Dit is de verwachting van analisten van ING.

De netto-omzet is in het eerste kwartaal vermoedelijk gestegen van 599 miljoen naar 623 miljoen euro, denkt ING. De analistenconsensus ligt op 612 miljoen euro en in het vierde kwartaal van 2018 werd een omzet behaald van 607 miljoen euro.

De operationele EBITA is waarschijnlijk grofweg stabiel gebleven, met een daling van 43 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2018, tot 42 miljoen euro in dezelfde periode dit jaar. De marktverwachting is juist dat de operationele EBITA ten opzichte van vorig jaar iets is verbeterd, tot 44 miljoen euro. Dat zou ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018 een stabilisering van het resultaat betekenen.

Kijkend naar de ontwikkeling van de nettoschuld, rekenen de analisten van ING op een daling op jaarbasis van 474 miljoen tot 380 miljoen euro. Daarmee is ING een stuk positiever dan gemiddeld. De consensus voor eind eerste kwartaal ligt op 404 miljoen euro.

De vrije kasstroom zou in het eerste kwartaal negatief zijn, maar wel verbeterd ten opzichte van dezelfde drie maanden in 2018, aldus ING, waarbij de analisten rekenen op een negatieve vrije kasstroom van 30 miljoen euro, tegen 60 miljoen euro negatief een jaar eerder. De analistenconsensus wijst op een negatieve vrije kasstroom van 42 miljoen euro.

Verder rekent ING op een onderliggende verbetering, omdat Arcadis zich onder andere meer focust op winstgevende projecten. Het aandeel is volgens de analisten te goedkoop gewaardeerd.

ING heeft dan ook een koopaanbeveling op Arcadis met een koersdoel van 21,00 euro. Het advies- en ingenieursconcern komt donderdag voorbeurs met een trading update. Maandagmiddag noteerde het aandeel 2,8 procent hoger op 15,97 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.