(ABM FN-Dow Jones) De opdracht van Daimler voor TomTom om kaarten voor Noord-Amerika te leveren, heeft een beperkte financiële waarde, maar is wel een duidelijk teken van vertrouwen. Dit stelde analist Martijn den Drijven van NIBC woensdag.

TomTom kondigde dinsdag bij aanvang van de IAA in Frankfurt verschillende nieuwe opdrachten aan, waarvan Den Drijver de deal met Daimler momenteel de belangrijkst vindt.

De analist was ook verrast door deze opdracht, omdat Daimler één van de grootaandeelhouders van kaartenmaker Here is. “Daimler was al heel erg lang een 100 procent klant van Here”, aldus de analist.

Uitgaande van circa 340.000 verkochte Mercedessen in Noord-Amerika komt Den Drijver uit op een jaaromzet voor TomTom van 8,7 miljoen euro, waarvan een deel over de looptijd van het contract moet worden uitgesmeerd. TomTom zelf merkte op dat het contract geen grote impact heeft op de cijfers dit jaar, wat volgens de analist betekent dat de levering pas aan het einde van het vierde kwartaal zal beginnen.

Den Drijver denkt niet dat de opdracht van Daimler moet worden beschouwd als een eerste aanzet tot een overstap door de Duitse autofabrikant van Here naar het Nederlandse navigatiebedrijf. De analist denkt dat Daimler simpelweg op twee paarden tegelijk wedt.

NIBC heeft een Neutraal advies op TomTom met een koersdoel van 9,70 euro “vanwege de zorgen over de lagere groei bij Telematics en onzekerheid over de positie van TomTom in de Automotive markt op de middellange tot lange termijn als gevolg van nieuwe toetreders en technologische veranderingen”.

Woensdagochtend handelde het aandeel TomTom 0,6 procent lager op 9,15 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties