Analisten hebben wel vertrouwen in de toekomst.

(ABM FN-Dow Jones) TomTom is in het derde kwartaal vermoedelijk opnieuw net in de rode cijfers geëindigd, maar wel iets minder diep dan vorig kwartaal. Dat bleek uit een consensusverwachting van analisten die werd samengesteld door de navigatiespecialist zelf.

“Wij zitten over het algemeen in lijn met de consensus, maar gezien de toenemende zwakte in de automobielsector zien we wel enkele neerwaarts risico voor de vooruitzichten voor het boekjaar 2024”, blikte analist Marc Hesselink van ING vooruit op de kwartaalcijfers.

Volgens de bedrijfsconsensus kwam de kwartaalomzet van TomTom uit op 142 miljoen euro. Daaraan zou het onderdeel Location Technology 120 miljoen euro bijdragen. Automotive was vermoedelijk goed voor 81 miljoen euro en Enterprise voor 38 miljoen euro.

De consumententak was afgelopen kwartaal vermoedelijk nog maar goed voor 22 miljoen euro aan omzet.

De analisten voorzien verder een negatief bedrijfsresultaat (EBIT) van 5 miljoen euro. Netto leed TomTom naar verwachting ook 3 miljoen euro verlies.

In het tweede kwartaal van 2024 boekte TomTom een omzet van 152,2 miljoen euro, een negatieve EBIT van 5,2 miljoen euro en een verlies onder de streep van 2,3 miljoen euro.

De vrije kasstroom schatten de analisten voor het derde kwartaal op 15 miljoen euro. De kaspositie zou dan op 272 miljoen euro uitkomen.

Outlook

De omzet zal dit jaar volgens TomTom  aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 570 tot 610 miljoen euro uitkomen. Daaraan zal Location Technology 490 tot 520 miljoen euro bijdragen. 

De navigatiespecialist rekent voor dit jaar verder op een rendement aan vrije kasstroom van 1 tot 5 procent. Aanvankelijk ging TomTom nog uit van meer dan 5 procent.

De analisten mikken op een jaaromzet van 574 miljoen euro en een rendement van 2 procent.

De consensus  gaat voor 2025 uit van een groepsomzet van 606 miljoen euro, met een bijdrage van locatietechnologie van 534 miljoen euro. Het rendement aan vrije kasstroom zal dan uitkomen op 7 procent.

TomTom opent vrijdag voorbeurs de boeken. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.