Degroof Petercam positiever over outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw een indrukwekkende groei laten zien. Dit concludeerde Degroof Petercam donderdag in reactie op de cijfers van de magistrale bereider.

De autonome omzetgroei van 12 procent was meer dan 2 procent boven de verwachting en werd gedreven door alle regio’s en activiteiten, volgens analist Frank Claassen.

“We zijn vooral blij met de groeiversnelling in Brands & Essentials in de VS, die op bijna 15 procent uitkwam, waar dat in het eerste halfjaar van 2024 nog rond de 4 procent was”, zei de analist.  

Dit is te danken aan operationele verbeteringen en bewijst volgens Claassen ook dat de ambitie van Fagron om marktaandeel te winnen in het B&E-segment in de VS eindelijk zichtbaar wordt in de cijfers.

Fagron handhaafde donderdag de outlook voor dit jaar en heeft volgens Claassen ook alle ruimte om dit te doen, nadat de verwachtingen al werden verhoogd in het tweede kwartaal. Degroof Petercam gaat na de kwartaalcijfers van vanochtend uit van een omzet aan de bovenkant van de door Fagron afgegeven bandbreedte van 850 tot 870 miljoen euro.

Claassen handhaafde donderdag het koopadvies voor Fagron en het koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel Fagron steeg vanmiddag met 2,8 procent naar 18,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.