(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het eerste kwartaal van 2017 een goede groei van het aantal orders gerealiseerd, waardoor het van originele Eindhovense bedrijf goed gepositioneerd is om het groeitempo in de tweede helft van het jaar op te voeren. Dit stelden analisten van Berenberg maandag in reactie op de kwartaalcijfers van Philips. 

De omzet steeg met 4 procent volgens Berenberg conform verwachting, ondanks minder dan voorziene gunstige effecten uit wisselkoersen. Voor de divisie Personal Health presteerde sterk volgens de analisten.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) groeide in het afgelopen kwartaal met 15 procent naar 439 miljoen euro met een margestijging van 90 basispunten. De margestijging bleek 40 basispunten meer dan de analisten van Berenberg hadden voorzien. 

Wel drukten hogere herstructureringskosten, desinvesteringskosten door Philips Lighting en een provisie voor de Cathode Ray Tube activiteiten op de gerapporteerde EBITA, aldus de marktvorsers. 

“Het tweede kwartaal was een klein beetje rommelig voor Philips met de desinvestering van Lighting, maar de aangepaste cijfers waren redelijk in lijn met de bedrijfsconcensus”, aldus Berenberg. 

Berenberg handhaafde het Houden advies op Philips met een koersdoel van 32,00 euro. Op een vlak Damrak koerste het aandeel Philips 3,8 procent hoger op 32,16 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.