(ABM FN-Dow Jones) Petrobras heeft SBM Offshore hard nodig. Dit zei CEO Pedro Parente volgens ING aan de zijlijn van een conferentie waarop de topman was uitgenodigd.

CEO Parente stelde dat SBM Offshore niet alleen een goede leverancier is van FPSO’s, maar dat de aanwezigheid van de Schiedammers ook bij nieuwe tenders noodzakelijk is om voldoende concurrentie te hebben.

Volgens analist Quirijn Mulder van ING zijn de uitspraken van de topman van Petrobras, de belangrijkste klant van SBM Offshore in Brazilië, interessanter dan de update over het derde kwartaal van de oliedienstverlener woensdag nabeurs.

In juli sloten SBM Offshore en Petrobras met de Braziliaanse autoriteiten een schikkingsovereenkomst in een omvangrijke smeergeldaffaire. Het Braziliaans parket ging echter niet akkoord met deze overeenkomst.

Volgens Parente moet een herziening van dit negatieve oordeel binnen de door hem geschetste context mogelijk zijn. Indien het oordeel negatief blijft is de CEO van mening dat de Braziliaanse overheid naar een oplossing zal zoeken, schreef Mulder. De analist merkt op dat dit nieuw is en laat zien hoe zeer de Braziliaanse overheid en Petrobras toegewijd zijn aan het vinden van een oplossing. De schikking zal volgens Mulder eerder vroeg dan laat tot stand komen en naar verwachting hoger uitkomen dan eerder gemeld, maar dat is minder relevant dan het feit dat het bedrijf vervolgens weer kan deelnemen aan nieuwe tenders van Petrobras.

Mulder heeft een koopadvies en koersdoel van 17,00 euro op SBM Offshore. Het aandeel noteerde donderdag 2,6 procent hoger op 13,20, op een groen Damrak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.