SBM Offshore heeft met de cijfers over het afgelopen halfjaar een positief signaal afgegeven, waarbij met name de Lease & Operate activiteiten en het aangekondigde aandeleninkoopprogramma in het oog sprongen. Dit liet analist Dirk Verbiesen van KBC Securities woensdagavond weten tegenover ABM Financial News. 

Verbiesen bleek te spreken over de divisie Lease & Operate waarmee de oliedienstverlener het “heel goed heeft gedaan” met een EBITDA-marge van circa 61 procent tegenover 58 procent in dezelfde periode een jaar eerder.

Verder kondigde SBM Offshore een aandeleninkoopprogramma aan van 150 miljoen euro. Volgens de marktvorser van KBC komt dit nieuws onverwacht, maar is het wel een teken dat de oliedienstverlener vertrouwen heeft in de toekomstige kasstroom en performance van de leasevloot. 

Verbiesen haalde ook de opmerkingen van CEO Bruno Chabas aan, waarin de topman stelde dat er meer gesprekken plaatsvinden met cliënten over economische oplossingen voor diepwaterprojecten. “Dit biedt voor het eerst sinds lange tijd weer wat licht aan het einde van de tunnel”, aldus de analist. 

Daarnaast kondigde SBM Offshore woensdagavond aan dat de raad van commissarissen Douglas Wood heeft voorgedragen als financieel directeur. Wood zal de huidige CFO Peter van Rossum opvolgen.”Een CFO met veel ervaring bij een oliereus”, aldus Verbiesen.

KBC Securities heeft een koopadvies op SBM Offshore met een koersdoel van 16,70 euro. Op een rood Damrak sloot het aandeel woensdag vlak op 12,18 euro.  

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.