(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft de deur voor Bpost dicht gegooid door het verzoek van de Belgische sectorgenoot om in gesprek te gaan over het overnamebod af te wijzen. Dit zei analist Marcel Achterberg van Bank Degroof Petercam vrijdag tegen ABM Financial News.

Achterberg denkt dat PostNL zijn aandeelhouders met deze houding geen plezier doet. “Financieel is het een mooi bod. De 5,65 euro waardeert PostNL ook overeenkomstig sectorspelers. Er zijn natuurlijk de nodige haken en ogen, maar voor beide partijen zou dit een mooie deal zijn”, aldus de analist.

De marktvorser voorziet dat er voor Bpost nu nog twee opties open blijven, namelijk opgeven of een vijandig bod doen. “Het is interessant te vernemen wat de volgende stap van de Belgen is”, aldus Achterberg.

Bpost liet eerder weten bereid te zijn om per aandeel PostNL 2,825 euro en 0,1202 aandeel Bpost te betalen. Toen Bpost het bod uitbracht op 6 november lag de waarde op omgerekend 5,65 euro. Daar ging PostNL niet op in, waarop Bpost een en ander nog eens uitlegde en de Nederlandse sectorgenoot uitnodigde voor een gesprek. Dat wees PostNL vrijdag van de hand en gaf aan zelfstandig te willen blijven. Ook merkte het daarbij op dat het bod van 5,65 euro per aandeel door de koersdaling van Bpost nu nog slechts zo’n 5,39 euro waard is.

Achterberg heeft het advies voor het aandeel PostNL op Houden staan met een koersdoel van 5,65 euro, dat wel onder herziening staat.

Het aandeel PostNL noteerde vrijdag op een nagenoeg onveranderd Damrak 2,9 procent lager op 4,50 euro. Bpost verloor 1,7 procent op 20,94 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.