(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het derde kwartaal conform verwachting gepresteerd, hoewel de prestaties van het overgenomen Humco wel zwakker dan voorzien waren. Dit bleek uit een reactie van KBC Securities.

“In het algemeen bleef Fagron in het derde kwartaal sterk presteren”, aldus de analisten van KBC. Zij wezen daarbij op de hoger dan voorziene groei in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Verder steeg de omzetbijdrage van de tak Brands op jaarbasis van 14,5 naar 17,8 procent. Dat moet uiteindelijk 20 procent worden.

“Hoewel de Braziliaanse real blijft drukken op de omzet in Zuid-Amerika, lijkt dit niet van invloed op de volumes in de regio.”

De Amerikaanse steriele faciliteit Wichita blijft op indrukwekkende wijze groeien, menen de analisten, hoewel de groei iets lager was dan in het tweede kwartaal van dit jaar. De zwakkere prestatie van Humco noemde KBC een punt van aandacht.

In Nederland kamp Fagron met een productielijn die is stilgelegd. Dit kost, zo meldde Fagron, ongeveer een half miljoen euro aan omzet per maand. “Bescheiden”, meent KBC, en deels gecompenseerd door de groei bij Brands.

Al met al was het derde kwartaal geen reden voor KBC om het koopadvies of het koersdoel van 18,00 euro te wijzigen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties